Preem Raffinaderi – Vattenavvisande tanktätning för cisterner

Vårt uppdrag

Vi har under många år levererat tanktätningar till cisternerna på Preem Raffinaderi i Göteborg. Preem frågade oss vid ett tillfälle då vi var där på besök, om vi hade en produkt som skulle kunna förhindra att regnvatten tränger in i de öppna cisternerna med flytande tak.

Problemet med regnvatten är att botten på cisternen rostar och att den lagrade produkten får sämre kvalitet. Detta är ett stort problem i och med att raffinaderiet ligger på Västkusten, med hög nederbörd framförallt på vinterhalvåret.

Hur vi löste problemet med regnvatten i Preems cisterner?

Tillsammans med IMHOF Tank Technik GmbH, vår tyska leverantör av tanktätningar och flytande tak, tog vi fram en tanktätning efter Preems önskemål. Tätningen är en dubbeltätning med s.k. vädersköldar och vattenavvisande element, som effektivt tar bort vattnet från mantelytan och transporterar detta till cisterntaket för dränering.

Länk video: Rainwater Removal from Inner Tank Walls.

Efter att denna tanktätning varit i drift under 6 månader gjordes en jämförelse av vatteninnehåll med en cistern i samma storlek alldeles i närheten. Resultatet från Preems laboratorium visade att vatteninnehållet i cisternen med den nya dubbeltätningen nu var försumbar.

Patrik Adolfsson som är underhållsansvarig för cisternerna på Preem Raffinaderi i Göteborg säger att han är mycket nöjd med den nya tätningsmodellen, samt att han uppskattar samarbetet kring framtagningen av den nya tätningen.

Vill du bli kontaktad?

Vi hör av oss så snabbt som möjligt!

Besöksadress:

+46(0)8 594 770 50

E-post:

info@hansa-engineering.se

Se fler Cases

Kontakt