Lantmännen Unibake – Sämpylälinjan kehitysprojekti

Vårt uppdrag

Lantmännen Unibake är en ledande internationell bagerikoncern med stor expertis inom frysta och färska bakprodukter för storkök och detaljhandel.

I processen för tillverkning av hamburgerbröd sprejar man en fin dimma över de passerande plåtarna för att fröna ska få fäste. Sprejen behöver vara jämn, lagom doserad och får inte spreja utanför plåten.

Den befintliga lösningen uppfyllde inte kraven och vi fick i uppdrag att leverera en komplett lösning med dysa, stativ för upphängning och magnetventiler.

Hur vi förbättrade sprejfunktionen i tillverkningen för hamburgerbröd

Efter ett besök hos Unibake där vi gick igenom hur själva tillverkningsprocessen ser ut idag tog vi fram ett förslag baserat på:

  • önskad vattenmängd
  • droppstorlek
  • typ av spraymönster
  • kontrollsystem (spray på/av)
  • yta som ska täckas med den fina vattensprayen
  • flexibel justering av dysor fastsatt på ett stativ över produktionslinjen

För sprayfunktionen blev HydroPulse ett självklart val:

  • Utbytbara spraymunstycken, vilket gör att man lätt kan ändra önskad mängd vatten
  • Flatstråle, vilket lämpar sig i och med att plåtarna rör på sig
  • Jämn spraybild
  • Mycket precis på-/avfunktion för att inte spreja utanför plåtarna. Denna funktion kontrolleras med hjälp av luft och en magnetventil

Den flexibla upphängningen lät vi vår underleverantör tillverka i rostfritt stål. Dysorna på stativet är justerbara både i höjd- och sidled.

Haluatko että otamme yhteyttä?

Otamme yhteyttä mahdollisimman pian!

Käyntiosoite:

+358 20 743 7111

Sähköposti:

info@hansa-engineering.fi

Se fler Cases - Teollisuussuuttimet